Comunitat Amics de Girona - Sóm un grup d.amics i gent lliure, molt nombrós de la província de Girona, que proposem activitats cada setmana. Obert a tothom!

Share This Post

Altres activitats

TASQUES DE VOLUNTARIAT Girona…. “En l.Estat d.Alarma”

https://web.girona.cat/coronavirus/voluntariat

Navegació

Navegació

Navegació

CATESP*ENG*FRA*

Tasques de voluntariat | Coronavirus

 Coronavirus

Tasques de voluntariat

L’alcaldessa recomana a totes les persones que es volen oferir com a voluntàries durant aquest episodi, que es posin en contacte amb l’Ajuntament. En cas de necessitats, per exemple a nivell de serveis socials o d’atenció a col·lectius vulnerables, els treballadors públics estan permanentment activats, així com el cos de voluntaris de Protecció Civil. Més enllà d’això, el consistori coordinarà amb entitats del tercer sector els voluntaris civils que s’hagin ofert. Des de l’Ajuntament es vol alertar, sobretot a la gent gran, que s’assegurin sempre de l’autenticitat de persones que els vulguin demanar ajuda, per així prevenir enganys.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010 cada dia, de dilluns a divendres de 8 a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 a 18 h, per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i la Generalitat.

Com puc ajudar?

  • Podeu col·laborar de forma autònoma amb els veïns i veïnes de la vostra escala o del vostre barri, facilitant-los les tasques més quotidianes com anar a comprar al supermercat, a la farmàcia, treure a passejar el gos… Ja hi ha associacions de veïns que s’han organitzat per oferir aquest servei. Contacta-hi per tenir més informació. Cal tenir present que s’ha de respectar les recomanacions sanitàries i d’ordre públic per garantir la seguretat de totes les persones participants. Consulteu-les al següent apartat. 
  • Podeu ajudar-nos a detectar possibles situacions de persones vulnerables que creieu que tenen alguna necessitat important (alimentació, habitatge, cures personals, atenció a menors…) facilitant-nos la informació al 972 419 010 (de 8 a 18h).
  • Si us voleu oferir per col·laborar com a persones voluntàries per donar suport a les tasques que estan portant a terme les entitats socials amb persones vulnerables, heu de saber que ara mateix aquestes entitats estan treballant amb els seus propis equips tècnics i voluntaris, però que possiblement en algun moment necessitin ajuda. Si esteu interessats en col·laborar faciliteu-nos les vostres dades de contacte i disponibilitat horària al 972 419 010 o a participacio@ajgirona.cat. Us demanarem que ens autoritzeu a facilitar les vostres dades a aquestes entitats per a que puguin contactar amb vosaltres.

Recomanacions sanitàries i de seguretat

Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • Seguiu en tot moment les indicacions dels agents de l’autoritat. L’atenció a les persones vulnerables és un dels supòsits que permeten desplaçar-se previstos al decret del govern sobre les mesures de confinament. 
     

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010Contacte
Mapa del web
Mapa de xarxes

Share This Post

Adicte a Viatjar i ser Feliç ..... Adicta a Viajar y ser Feliz.... Addiction to Travel and Be Happy. Sóc persona aventurera, fer coses diferents, capaça i segura, simpàtica i alegre, juganera i divertida, ganes d.estar al món a observar, ser curiosa i disfrutar de tot el que es veu i es fa. M.agrada apendre sempre, amb cursos, tallers, conferències, el que sigui (estic amb temes de creixement personal i espiritual) i les bones converses temàtiques. M.agrada tot jejejeje la vida per excel.lència, estar en contacte amb la natura i animals i gaudir de cada lloc, persona i moment !!! CITAS FAVORITAS ★Que dificil es el ser humano, nacer no pide, vivir no sabe y morir no quiere★ ★Si no vives peligrosamente, no vives. La vida sólo florece en el peligro. La vida nunca florece en la seguridad. (... ) Cuando todo está yendo a la perfección, fíjate, te estás muriendo y no pasa nada★ Osho I'm adventurous, do different things, able and secure, friendly and cheerful, playful and fun, be eager to see the world, be curious and enjoy all that is brilliant. I always like to learn, workshops, conferences, whatever (I'm themed personal and spiritual growth) and good conversation themes. I like all jejejeje life par excellence, being in touch with nature and animals and enjoy each place, person and time !!! Angi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aneu a la barra d'eines